Costa Canaria

Puerto de Mogan, 21 januari 2017

20170121_171424Puerto de Mogan is de meest westelijke plaats van de Costa Canaria, de toeristische kuststrook langs de zuidkant van het eiland Gran Canaria. Puerto de Mogan verschilt eigenlijk niet van de andere plaatsjes langs deze kust. Het is steeds een combinatie van accommodaties, winkeltjes, cafés en restaurants.

De kust rijst hier stijl uit de oceaan. Anders dan high-rise hotels zijn hier  high-rise kusten. De appartementen lijken tegen de rotsen aangeplakt. Ze zijn wel vele verdiepingen hoog. Ervoor liggen prachtige gouden strandjes in beschutte baaitjes.
DSC05384Komend vanaf Pasito Blanco zijn we eerst Arguineguin voorbij gevaren en voor anker gegaan voor het strand van Anfi del Mar, 5 mijl verder. Uitstekende ankerplek, helder water, weinig wind en zonnig weer. Met het bootje gaan we naar de kant voor een pilsje. In de marina mogen we onze dingy even stallen.
De volgende ochtend weer anker op, om verder te varen langs Puerto Rico, een reusachtig grote  vakantie-plek, met twee marina’s, die er nogal lawaaierig uitzien. We varen verder en ankeren voor de haven van Puerto de Mogan.

Puerto de Mogan is wel een beetje anders dan de overige plaatsen langs de Costa Canaria. 20170121_160533Oorspronkelijk een klein vissersdorp, is het een van de oudere plaatsen langs de kust. Het ligt aan de monding van een riviertje. Het dal was al meer dan 1700 jaar geleden bewoond. Rond de haven ligt een leuk dorpje met witte huisjes en een kleurige versiering. Vooral de vele bloemen zorgen voor een prachtige sfeer. In de marina kunnen we gemakkelijk aan de kant en onze dingy aan een stijger stallen.