Tot ziens Horta

Horta, Faial, Azoren, donderdag 6 juli 2017

DSC06556Tot ziens Horta. Morgen gaan we weer verder langs de andere Azoren richting Sao Miguel. Het was hier opnieuw leuk. Mooi weer, prachtig eiland, lekker eten en vooral gezellige mensen. Vrijwel iedereen heeft een oversteek van meerdere weken achter de rug en iedereen heeft ook weer een oversteek van meerdere weken voor de boeg. We wisselen ervaring uit en maken nieuwe plannen. Dit jaar zijn er alweer meer dan 800 boten op Horta langs geweest. Ook een groot aantal Nederlanders. We hebben oude bekenden ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt.

Morgen komen hier de eerste boten aan van de Les Sables – Horta race, Class40-boten, die 300 to 400 zeemijlen per dag doen. Twee keer zo snel als wij, voortdurend surfend over de golven. Niet echt comfortabel maar wel erg snel. Wij maken graag plaats voor ze en verhuizen naar Velas, 20 mijl verder.