Azoren, Faial

Horta, donderdag 26 juni 2014

DSC01281-eHet was wel weer even wennen na 11 dagen op zee.  Twee nachten lagen we vier dik aan de kade van Horta, de hoofdstad van het eiland Faial. Daarna vonden we een plekje langs de steiger naast de Seaquest met water en electriciteit. We moesten even landen.

De marina is erg druk, maar zeer goed uitgerust. Er is een zeilersbar met grootbeeld TV waar we de successen van ons nationale voetbal team volgen.  Horta is een leuke plaats, waar met een beetje moeite alles is te krijgen. We genieten er van de Portugese sferen.

Natuurlijk is dit ook de plaats waar je een muurschildering moet achterlaten. Iedereen die Horta aandoet en geen muurschildering achterlaat ontmoet tegenspoed. We beginnen er meteen maar aan. “Luna Verde, Thijs en Wilma, 2014” in groen en goud op een witte ondergrond. We zijn er best trots op.

IMG_9276De dagen vliegen voorbij. We beklimmen de berg naast de haven en hopen op een mooi uitzicht. Dat is er ook, maar het pad, dat ons over de berg had moeten leiden blijkt behoorlijk dicht gegroeid te zijn. Het eindigt in niets.

24 Juni is hier nationale feestdag. Langs de weg naar Caldeira is er een braderie, uiteraard met volksdansen, maar ook met rappers en we proeven er de diverse lekkernijen van het eiland.

We huren een auto voor een rondrit over het eiland en een tochtje naar de Caldeira, de krater, waar we een wandeling maken. Helemaal rondom, 8 km, langs de kraterrand op 1000 meter hoogte. Het randje is smal, soms slechts een meter breed, maar  uitzicht naar beide kanten tussen de mistflarden door is de moeite meer dan waard.

DSC01289 (2)Langs alle wegen groeit een overdaad aan hortensia’s, meest blauw en wit. Dit geeft het eiland een hele vriendelijke indruk, evenals de mensen die we ontmoeten.

We eten in “Peter Sport Cafe”, een beroemd en bijzonder gezellig trefpunt voor heel veel zeilers. Uiteraard voegen we ons clubvlaggetje toe aan de talloze vlaggetjes die er al hangen. We ontmoeten zeilers die “een rondje atlantic” doen en evenzoveel die terugkeren van een rondje om de wereld.

Na een week op Faial gaan we vrijdag 27 juni 70 mijl verder naar Terceira.  We beginnen te voelen, dat het einde van onze wereldreis langzaam in zicht komt. IMG_9249In de loop van volgende week willen we de oversteek naar Falmouth maken .

.

.

.

.

.

.

.

.